• GRATIS verzending vanaf € 50,-
  • Verzenddagen ma, wo en vrij

Blog

Hindoestaanse Geboortekaartjes

Hindoestanen maken nu al tientallen jaren onderdeel uit van de Nederlandse gemeenschap. Een aanbod aan geboortekaartjes met een Hindoestaanse touch is er echt vrijwel niet. Met mijn geïllustreerde geboortekaartje probeer ik hier verandering in te brengen. 

Lees meer »

Hindoestaans/Surinaams telboekje

Ik zelf ben van huis uit op gegroeid met de Nederlandse, Hindoestaanse en Surinaamse taal. De drie talen die het meest in Suriname worden gesproken. Inmiddels heb ik ook een dochtertje van bijna 3 en wou ik graag een boekje maken, die zij ook kon lezen. Het resultaat was dit telboekje, waarin ze op een speelse manier niet alleen leert tellen in het Nederlands, maar ook in het Hindoestaans en Surinaams.

Lees meer »

Muurschildering "Sarasvati"

Deze muurschildering is gebaseerd op een digitale illustratie die ik eerder dit jaar maakte. Het design is gebaseerd op de Hindoe godin Sarasvati, de godin van onder andere de kunsten en wijsheid. Zij wordt vaak afgebeeld zittend op een zwaan in het water vol met lotusbloemen. Ik besloot aan dit concept een eigen draai te geven door van Sarasvati een lief meisje te maken en haar af te beelden met een zwaan die Sarasvati onder haar vleugels afschermt van de buitenwereld. 

Lees meer »

Design geboortekaartje "Twins"

Een aantal jaar geleden mocht ik de bruidshenna van Arshna verzorgen en in 2020 had ik nu ook de eer om een geboortekaartje te ontwerpen voor haar tweeling dochtertje. Arshna was weg van het baby Ganesh design en wou deze graag terug zien in het ontwerp. Ze wou graag iets met de twee kindjes op een schommel en Ganesh die hun zegent. Als hoofdkleur wou zij graag roze. Dit was uiteindelijk het resultaat. Een mooi en uniek geboortekaartje voor Devya en Sonam. 

Lees meer »

Vrij werk "Desi baby"

Deze pauw tekende ik jaren geleden toen ik nog werkzaam was als henna artist. Toen ik het digitaal tekenen ontdekte, was dit één van mijn eerste henna ontwerpen, die ik digitaliseerde. Ik besloot op de rug van de pauw een klein bruin baby'tje te tekenen. Ik hoorde namelijk vaker om mij heen dat het moeilijk was geboortekaartjes te vinden met daarop een gekleurd kindje. Met deze illustratie wou ik alsnog aan deze behoefte voldoen. 

Lees meer »

Vrij werk "Angel baby"

Het afgelopen jaar ben ik vaak benaderd door mama's die hun kindje tijdens de zwangerschap zijn verloren. Ook ik heb een aantal miskramen meegemaakt. Deze ervaring was mijn inspiratie voor deze illustratie van een Desi moeder die een baby'tje met engelen vleugels liefdevol vasthoudt. Een mooie manier om het verloren kindje dat je nooit in je armen hebt mogen houden toch te herdenken.

Lees meer »

Vrij werk "Mermay"

Elke mei is er een illustratie challenge op social media genaamd "Mermay", waarbij illustratoren proberen elke dag van mei een zeemeermin te tekenen. Deze challenge was voor mij aanleiding om deze zeemeermin met een Desi touch te creëren. Deze Desi touch is terug te zien in de huidskleur van deze mooie zeemeermin, haar Indiase sieraden en haar top die is gebaseerd op de mooie sari blouses, die je vaak onder een sari draagt.

Lees meer »

Vrij werk "Vaderdag"

Dit design creëerde ik met vaderdag in gedachten. Het is namelijk elke vaderdag weer diep nadenken wat we aan de papa des huizes kunnen geven. Vooral cadeautjes voor Desi papa's ontbreken nogal, dus besloot ik zelf iets leuks te ontwerpen. Het resultaat was deze illustratie van een vrolijke Desi papa in shervani met zijn dochtertje op zijn schouders. Zij heeft een fluit met pauwenveren in haar handen. Een fluit die overeen komt met die van de god Krishna, de god van de liefde. 

Lees meer »

Gedenkkaartje "Daya"

Jovenka nam eind 2020 contact met mij op met een zielig bericht. Haar zoontje Daya was overleden en ze wou graag de afbeelding van baby Ganesh gebruiken als overlijdenskaartje. Ik krijg altijd kippenvel van dit soort momentjes, die maken dat ik dankbaar ben voor mijn gezonde kindje. Uiteraard vond ik het een eer dat ze mijn design wilde gebruiken. Ik verwerkte dan ook het naam van het kindje in de kaart en stuurde deze haar toe. 

Lees meer »