Blog

Mijn henna recept

Het maken van henna-pasta is een kunst op zich en er zijn verschillende recepten en variaties, afhankelijk van de gewenste kleur en textuur. Dit is het henna recept dat ik gebruik

Lees meer »

De gevaren van zwarte/chemische henna

Zwarte henna is een vorm van henna die vaak wordt gebruikt om tijdelijke tatoeages te maken, maar het bevat een chemische stof genaamd p-phenylenediamine (PPD) die huidproblemen kan veroorzaken. In tegenstelling tot natuurlijke bruine henna, die een roodachtige kleur produceert, kan zwarte henna een donkerder en zwarter resultaat geven. Hieronder staan enkele van de gevaren van zwarte henna:

Lees meer »

Wat is bridal mehndi?

Bridal mehndi, ook bekend als bruidshenna, is een kunstvorm die al eeuwenlang wordt beoefend in India, Pakistan en andere delen van Zuid-Azië. Het wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de traditionele huwelijksceremonie en wordt gebruikt om de bruid te versieren op haar grote dag.

Lees meer »

Hoe werkt henna?

Henna werkt door middel van een chemische reactie die plaatsvindt tussen de kleurstof in de henna en de eiwitten in de huid of het haar.

Lees meer »

Wat is henna en waar wordt het voor gebruikt?

Henna is een natuurlijke kleurstof die wordt verkregen uit de bladeren van de hennastruik, ook wel Lawsonia inermis genoemd. De henna bladeren worden gemalen tot een fijne poeder en daarna gemixt met natuurlijke ingrediënten, zoals citroensap en essentiële oliën, tot een gladde pasta. Deze pasta wordt in een cone/knijpzakje gedaan, waarmee versieringen worden aangebracht op de huid. Na het verwijderen van de pasta blijft vervolgens een oranje afdruk achter op de huid, die in 48 uur verkleurt naar een donkerrode/bruine kleur. Naast het aanbrengen van tijdelijke versieringen op de huid, maar wordt henna ook gebruikt voor haarverf en andere decoratieve toepassingen.

Lees meer »

Henna verzorgingsinstructies

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kleurontwikkeling van de henna afdruk op de huid, waaronder de kwaliteit van de henna, hoe lang de henna heeft om in te trekken in de huid en de nazorg. Hier zijn enkele tips om een zo donker mogelijke te krijgen, nadat de henna is aangebracht:

Lees meer »

Hindoestaanse Geboortekaartjes

Hindoestanen maken nu al tientallen jaren onderdeel uit van de Nederlandse gemeenschap. Een aanbod aan geboortekaartjes met een Hindoestaanse touch is er echt vrijwel niet. Met mijn geïllustreerde geboortekaartje probeer ik hier verandering in te brengen. 

Lees meer »

Hindoestaans/Surinaams telboekje

Ik zelf ben van huis uit op gegroeid met de Nederlandse, Hindoestaanse en Surinaamse taal. De drie talen die het meest in Suriname worden gesproken. Inmiddels heb ik ook een dochtertje van bijna 3 en wou ik graag een boekje maken, die zij ook kon lezen. Het resultaat was dit telboekje, waarin ze op een speelse manier niet alleen leert tellen in het Nederlands, maar ook in het Hindoestaans en Surinaams.

Lees meer »

Muurschildering "Sarasvati"

Deze muurschildering is gebaseerd op een digitale illustratie die ik eerder dit jaar maakte. Het design is gebaseerd op de Hindoe godin Sarasvati, de godin van onder andere de kunsten en wijsheid. Zij wordt vaak afgebeeld zittend op een zwaan in het water vol met lotusbloemen. Ik besloot aan dit concept een eigen draai te geven door van Sarasvati een lief meisje te maken en haar af te beelden met een zwaan die Sarasvati onder haar vleugels afschermt van de buitenwereld. 

Lees meer »