Henna verzorgingsinstructies

Gepubliceerd op 18 april 2023 om 09:46

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kleurontwikkeling van de henna afdruk op de huid, waaronder de kwaliteit van de henna, hoe lang de henna heeft om in te trekken in de huid en de nazorg. Hier zijn enkele tips om een zo donker mogelijke te krijgen, nadat de henna is aangebracht:

  1. Laat de henna goed intrekken: Laat de henna minimaal 4-6 uur op de huid zitten voordat je deze van de huid verwijderd. Wil je echter een hele donkere kleur bereiken dan kun je de henna langer op de huid laten zitten of met de henna pasta gaan slapen.

  2. Houd de huid warm: Henna reageert beter op warmte. Houd de huid warm nadat de henna is aangebracht. 

  3. Seal de henna: Om de henna zo lang mogelijk op de huid te houden is het handig om de henna de sealen. Dit kun je doen door de henna te deppen met een mengsel van rozenwater/citroensap en suiker. Dit is plakkerig, maar zorgt er wel voor dat de henna goed op de huid blijft plakken. Je kan eventueel ook de henna inpakken met medische verband, zoals Mefix, of een dikke sok of pantykousen. 
  4. Schrapen i.p.v. wassen: Is het tijd om de henna te verwijderen? Schraap de henna dan van de huid i.p.v. de henna van de huid te wassen. Dit helpt de kleur zich beter te ontwikkelen en langer te blijven.
  5. Smeer de huid in: Daarnaast helpt het om - nadat de henna is verwijderd - de huid goed en regelmatig in te smeren met een natuurlijke olie of boter. Dit beschermt de huid tegen water en maakt dat de huid zich minder snel vernieuwd, waardoor de kleur zich beter kan ontwikkelen en langer blijft zitten.

Verder is het goed om te weten dat de het kleurresultaat ook afhankelijk is van de natuurlijke kleur van de huid. Een donkerdere huid heeft de neiging om een donkerdere kleur te geven dan een lichtere huid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.