Welke henna patronen zijn er?

Gepubliceerd op 18 april 2023 om 10:23

Er zijn verschillende henna-patronen die vaak worden gebruikt, zowel in traditionele als moderne henna-kunst. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  1. Bloemmotieven: Dit zijn enkele van de meest voorkomende henna-patronen, waarbij de bloemen vaak worden gebruikt om een ​​groot gebied te vullen, zoals de handpalm of de rug van de hand.

  2. Paisley-ontwerpen: Dit zijn gekrulde, druppelvormige ontwerpen die vaak worden gebruikt om de vingers te versieren en omlijsting te bieden voor andere ontwerpen. De paisley zou zijn gebaseerd op de vorm van mango's en wordt voornamelijk gebruikt in Indiase/Hindoestaanse henna patronen. 

  3. Geometrische patronen: Deze omvatten driehoeken, ruiten en andere geometrische vormen die samen een symmetrisch ontwerp vormen. Met name bij de Marokkaanse henna stijl 'Fessi' wordt veel gebruik gemaakt van geometrische vormen. 

  4. Dierlijke ontwerpen: Dit omvat ontwerpen van dieren zoals olifanten, pauwen en slangen die vaak worden gebruikt om een ​​groter gebied te vullen.

  5. Arabische ontwerpen: Dit zijn vaak sierlijke, sierlijke patronen die veel worden gebruikt in Arabische henna-kunst. Het omvat vaak het gebruik van tekst, zoals Arabische kalligrafie, in het ontwerp.

  6. Abstracte patronen: Dit zijn ontwerpen die bestaan ​​uit vrije vormen en lijnen die geen specifieke betekenis hebben.

  7. Mandala-ontwerpen: Dit zijn cirkelvormige ontwerpen die vaak zijn opgebouwd uit geometrische patronen en symmetrische vormen.

Veel van de henna patronen worden door elkaar gebruikt om tot een uiteindelijk ontwerp te komen. De keuze van het henna-patroon hangt vaak af van persoonlijke smaak, gelegenheid en culturele achtergrond. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.