Hoe werkt henna?

Gepubliceerd op 18 april 2023 om 10:01

Henna werkt door middel van een chemische reactie die plaatsvindt tussen de kleurstof in de henna en de eiwitten in de huid of het haar.

De kleurstof in henna, Lawson, is een rode kleurstof die van nature voorkomt in de bladeren van de hennastruik. Wanneer de henna op de huid of het haar wordt aangebracht, dringt de kleurstof door in de bovenste lagen van de huid of het haar en hecht zich aan de eiwitten in de cellen.

Wanneer de henna op de huid wordt aangebracht, duurt het ongeveer 24-48 uur voordat de kleurstof volledig is geoxideerd en de uiteindelijke kleur wordt bereikt. Dit komt doordat de kleurstof in henna gevoelig is voor zuurstof en de reactie langzaam verloopt.

Als je henna net hebt verwijder van de huid dan heeft de afdruk een oranje kleur. Deze wordt steeds donkerder, waarna na 48 uur vaak de donkerste kleur is bereikt. De uiteindelijke kleur van de henna kan variëren van roodbruin tot donkerbruin, afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de henna, de duur van de blootstelling aan de huid en de pH-waarde van de huid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.