Mijn henna recept

Gepubliceerd op 10 mei 2023 om 20:08

Het maken van henna-pasta is een kunst op zich en er zijn verschillende recepten en variaties, afhankelijk van de gewenste kleur en textuur. Dit is het henna recept dat ik gebruik

Ingrediënten:

 • 4 eetlepels goede kwaliteit henna poeder
 • 1 eetlepel essentiële lavendelolie
 • paar druppels essentiële kruidnagel olie
 • 1 eetlepel suiker
 • citroensap
 • water

Instructies:

 1. Doe het hennapoeder in een glazen of plastic kom. Voeg de suiker toe en meng alles goed door elkaar.
 2. Voeg geleidelijk citroensap toe en roer tot er een dikke pasta ontstaat. Je kunt meer of minder citroensap gebruiken, afhankelijk van de gewenste consistentie.
 3. Voeg de essentiële olie toe aan de pasta en meng opnieuw.
 4. Voeg meer citroensap toe aan de pasta en roer geleidelijk tot de pasta de gewenste dikte heeft. De pasta moet dik en glad zijn, vergelijkbaar met de consistentie van yoghurt.
 5. Bedek de pasta met plasticfolie en laat het minstens 24 tot 36 uur rusten op kamertemperatuur. Hierdoor kan de kleur zich beter ontwikkelen.
 6. Test de henna pasta na 24/36 uur door je pink in de pasta te dopen en te laten drogen. Verwijder de henna pasta nadat deze is gedroogd. Als de henna stain (fel) oranje is, dan is de henna pasta goed. Je kan er ook voor kiezen om wat henna pasta in de een hennacone te doen en een henna patroon te tekenen. Zo test je ook meteen of de consistentie van de henna niet te waterig/dik is.
 7. Nadat de pasta voldoende gerust heeft, roer je deze nog goed door totdat alle klontjes eruit zijn en de pasta gladde consistentie heeft.
 8. Vul daarna de cones die je kan gebruiken om de henna op de huid aan te brengen.

Houd er rekening mee dat de kleur van de henna-pasta kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van het hennapoeder en de ingrediënten die je gebruikt. Het kan ook enige oefening vergen om de gewenste consistentie te krijgen.

Meer hulp nodig? Dan is het handig om een beginnerscursus te volgen inzake het mixen van hennapasta. Deze worden regelmatig aangeboden door Love Henna en Nafisha Makdoembaks Karamali.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.