• GRATIS verzending vanaf € 50,-
  • Verzending op maandag & vrijdag

Kinderboek "Devyani en Shivan vieren Navratri"

Gepubliceerd op 22 juni 2021 om 13:53

Ergens in 2019 verscheen er een idee in mijn gedachten....en kinderboek over de Hindoe feestdag 'Navratri'. Hoe dit boek tot stand zou komen en wanneer wist ik op dat moment nog niet, maar toch bleef het boek in mijn bij gedachten ronddwalen.

Tijdens een netwerkbijeenkomst voor creatievelingen met een Surinaamse achtergrond kwam ik Patienta Assen tegen, een docent met een passie voor boeken en schrijven. Het klikte tussen ons en we hielden contact. Op een gegeven moment kwam mijn idee voor het Navratri boek ter sprake en daar begon onze reis naar het uitgeven van een eigen kinderboek.

Patienta zou als schrijfster de tekst onder handen nemen en ik zou zorgen voor de illustraties en vormgeving. Vervolgens heb ik het boek ook in eigen beheer uitgegeven. Dit mooie boek is inmiddels te koop op deze website

Het resultaat was het boek "Devyani en Shivan vieren Navratri".

 

Wat is Navratri?

Tijdens Navratri staan Hindoestanen 9 nachten lang stil bij negen verschillende aspecten van de moedergodin Durga/Parvati. In het boek worden de verschillende aspecten beschreven in dichtvorm met daarbij een illustratie van de betreffende godin.

De Hindoe godinnen worden traditioneel gezien vaak afgebeeld als vrouwen met een lichte huidskleur zittend op een dier en met meerdere armen/handen die verschillende voorwerpen vasthouden. Elke van deze voorwerpen hebben vaak een spirituele/symbolische betekenis. 

In dit boek heb ik ervoor gekozen om - afgezien van de eerste illustratie van Durga - van dit traditionele beeld af te stappen. Mijn interpretatie van de feestdag is dat de vrouwelijke energie centraal staat en de verschillende aspecten en verschijningsvormen daarvan. Deze goddelijke energie zit in alle vrouwen. Ik wou de godinnen dan ook graag uitbeelden als 'normale' Indiase/Hindoe vrouwen met verschillende huidskleuren en in verschillende poses. Het resultaat tref je hieronder aan.

Op zoek naar een illustrator voor je eigen boek?

Heb je zelf een kinderboek geschreven en ben je nog op zoek naar een illustrator? Ik ben beschikbaar voor nieuwe opdrachten. Daarnaast is het ook mogelijk mij de vormgeving van je boek te doen en kan het boek ook via mijn eigen website worden verkocht. Ga voor meer informatie naar deze pagina.

Wil jij meer weten over wat er komt kijken bij het uitgeven van een (kinder)boek in eigen beheer. In deze post beschrijf ik mijn proces en hoeveel het mij uiteindelijk heeft gekost om het boek uit te brengen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.