Boek illustraties & vormgevig

Mij illustraties laten maken voor jouw (kinder)boek? Dat kan!

Je kan ervoor kiezen om eerst een proeftekening te laten maken, zodat je kan ervaren hoe ik werk en zodat je kan zien of ik jouw visie tot leven kan brengen. Zo ja, dan kunnen we daarna een overeenkomst sluiten voor de rest van de opdracht.

Ik werk verder niet met uurtarieven, maar met vaste prijzen. Makkelijk, want zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Hieronder vind je een algemeen prijzenoverzicht. Mocht je een offerte op maat willen ontvangen? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier onder aan deze pagina.

Prijzen illustraties

Proeftekening va. €175,- per illustratie

 • Ik maak een illustratie op maat
 • Licentie voor niet-commercieel gebruik
 • Geen overdracht auteursrecht
 • Geen exclusief gebruik

Gebruikslicentie: va. €250,- per illustratie*

 • Ik maak een illustratie op maat
 • Licentie voor onbeperkt commercieel gebruik gedurende 1 jaar. Elk aanvullend jaar is €250,- per jaar
 • Geen overdracht auteursrecht
 • Geen exclusief gebruik 

Exclusief gebruikslicentie: va. €750,- per illustratie*

 • Ik maak een illustratie op maat
 • Licentie voor onbeperkt commercieel gebruik gedurende 1 jaar. Elk aanvullend jaar is €250,- per jaar
 • Geen overdracht auteursrecht
 • Exclusief gebruik voor één jaar. Elk aanvullend jaar is €250,- per jaar.

Overdracht auteursrecht: va. €1000,- per illustratie*

 • Keuze uit (aangepast) bestaande illustratie of een illustratie op maat
 • Overdracht auteursrecht, waardoor je de eigenaar wordt van de illustratie. Je kan daarna doen met de illustraties wat je wil.

* De prijzen zijn op dit moment BTW vrijgesteld. Verder betreft het vanaf-prijzen. Indien je een illustratie aangepast wenst te hebben of een volledige illustratie op maat wenst is het mogelijk dat hier nog een bedrag bij komt afhankelijk van de gewenste aanpassingen/illustratie. Vraag voor een prijsindicatie een offerte op met onderstaand contactformulier.

Overige informatie illustraties

Aanbetaling: Voordat ik met een opdracht begin vraag ik een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag. Dit bedrag is 'non-refundable' zodra ik met de illustratie ben begonnen. Het restant is verschuldigd na goedkeuring van de definitieve illustratie(s) en voordat ik deze digitaal naar jou toestuur.

Digitale illustratie: Ik teken mijn digitale illustraties met de hand op mijn iPad met een Apple pencil. Dit maakt dat ik een snelle doorlooptijd heb en de illustraties eenvoudig aangepast kunnen worden indien gewenst.

Feedback moment: Per illustratie biedt ik twee feedback momenten. De eerste is o.b.v. de ruwe schets, waarna je feedback kan geven op de algehele illustratie. De tweede is nadat de algehele illustratie is goedgekeurd en de illustratie is ingekleurd, waarbij het mogelijk is feedback/wijzigingen door te geven m.b.t. het kleurgebruik.

Bestandstype: Je krijgt de illustraties digitaal geleverd. In principe is dit als een PNG bestand, maar aanlevering als een ander type bestand is ook mogelijk.

Formaat: In de prijs wordt geen onderscheid gemaakt in de grote van de illustratie. Ik kan dus de illustraties is bijna alle afmetingen maken die je wenst.

Levertijd: Ik kan ongeveer twee illustraties maken per week. Het gaat dan om illustraties met 1/2 karakters op een medium drukke achtergrond. Meer details kunnen resulteren in een langere levertijd. Uiteraard kunnen we dit van te voren af stemmen.

Vormgeving

Ik kan ook de vormgeving van je boek verzorgen ongeacht of je illustraties bij mij afneemt of niet. 

Vormgeving alleen cover
€300,-

 • Vormgeving van de cover voor de voor-, zij en achterkant 

Vormgeving alleen binnenwerk
va. €500,-

 • Vormgeving voor het binnenwerk tot 100 pagina's in formaat naar keuze
 • Meerprijs voor meer pagina's op aanvraag

Vormgeving cover & binnenwerk
va. €650,-

 • Vormgeving van de cover voor de voor-, zij en achterkant 
 • Vormgeving voor het binnenwerk tot 100 pagina's in formaat naar keuze
 • Meerprijs voor meer pagina's op aanvraag

De prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

Offerte aanvragen

Meer informatie of graag een prijsindicatie ontvangen? Stuur mij een bericht via onderstaand formulier en ik neem z.s.m. contact met je op.

Reviews

'De illustraties van De Monsterschool zijn gemaakt door Ashna Jhoeri. Ik vind het belangrijk dat ieder kindje in Nederland zichzelf kan herkennen in de Monsterschool. Elk karakter heeft een unieke uitstraling met prachtige details gekregen van Ashna. Ze heeft een waardevol talent om illustraties van mensen te kunnen maken, zoals ze bijvoorbeeld bij mijn eigen kinderen heeft gedaan. Mede dankzij haar Nederlandse Hindoestaanse achtergrond, verwerkte ze met gemak Hindoe elementen in de illustraties. 

Als nieuwkomer was het ontzettend fijn om samen te werken met Ashna. Ze had al ervaring met illustreren, vormgeven en uitgeven in eigen beheer. Ik heb veel geleerd van haar tips en suggesties, waarbij ze altijd ruimte liet om tot mijn eigen besluit te komen.

Mocht je een talentvolle illustrator en creatieve vormgever zoeken voor je (kinder)boek? Dan raad ik Ashna Jhoeri van Aashiqana Design van harte aan.' 

- Varishna Sardjoe Mishre, auteur van 'De Monsterschool'